Eindelijk weer eens winst voor Forza Almere

De eerste minuten van het duel tussen NVC en Forza was het echt aftasten en werd er door beide ploegen voorzichtig opgebouwd. In minuut 7 het eerste voorzichtige schot van Sylvan Speelman, maar deze kon vrij makkelijk door de NVC keeper gestopt worden. Kort daarna krijgt Forza een corner, die richting tweede paal gaat en vandaar voor de voeten van Yaniro Elmont terechtkomt en deze kan vrij makkelijk binnen schieten 0-1.

Daarna iets meer initiatief van NVC, zonder verder echt gevaarlijk te worden, maar na de 20ste minuut krijgt Forza weer iets meer grip met een goed schot van Sem Molhuizen dat echter over gaat. Kort daarna een gedwongen wissel van Kai Wilms die met een hamstringblessure het veld moest verlaten.

In de 30ste minuut een  steekbal van Sem Molhuizen, waarmee hij Sylvan Speelman wegstuurt en die is natuurlijk heel snel aan de bal en het lukt hem dan ook om met een droge schuiver de 0-2 aan te tekenen. Bij NVC kwamen er wat onderlinge frustratie opzetten en dit resulteerde ook in een pittige overtreding op Timothy Legiman.  De vrije schop leverde echter niets op. 0-2 was ook de ruststand.

Snelle aansluiter.

In de 3de minuut na rust  krijgt NVC een corner waaruit ook gescoord werd:1-2. Hierna raakte Tim van Eeden geblesseerd en werd vervangen door Jesper van Leeuwen en hij weet echter al na 2 minuten spelen met een heerlijke steekbal Sylvan Speelman te bereiken en hij scoorde de  1-3. Paar minuten daarna een goed schot van NVC wat knap door Quincy over de lat getikt wordt. In de 30ste minuut de 3de noodgedwongen wissel door een knieblessure van Bardo Vinck en omdat het de laatste wissel mogelijkheid is meteen maar een verse kracht erbij. En dan een minuut of 5 voor tijd wederom Jesper die belangrijk is in de aanval en Sylvan weet te bereiken. Deze goochelt weer even met de bal, dreigt voor te geven naar een vrijstaande speler, maar weet met een heerlijk voetbeweging de bevrijdende 2-4 binnen te tikken in de korte hoek.

Een mooie overwinning voor Forza dat weer wat meer lucht krijgt in de onderste regionen.