FC Almere verslaat met goed voetbal  AH ‘78 (2-1)

Op sportpark de Marken in Almere-Haven heeft FC Almere een belangrijke overwinning geboekt op AH ‘78 uit Huizen en nam revanche op de eerder dit seizoen verloren wedstrijd. Dit duel wat vooruitgeschoven was i.v.m. het Holland Cup toernooi werd donderdag avond afgewerkt.

Aanvalsdrang.

Vanaf het eerste fluitsignaal gaf FC Almere de toon aan en was herhaaldelijk op de helft van de tegenstander te vinden. Er deden zich aardig wat kansen voor en hadden de gasten veel moeite om de aanvalsdrang van Almere een halt toe te roepen.In de 25e minuut kreeg Almere dan toch loon naar werken en was het uitblinker Tarik Moumen die de ploeg van Sandor Augustijn op 1-0 zette. De tegenstander herpakte zich daarna snel en was een minuut later de gelijkmaker een feit:1-1. Een afstandsschot werd door doelman Arno Copier verkeerd ingeschat en leek deze inzet zeker houdbaar. Aan de andere kant had Almere wel recht op een strafschop toen Tarik Moumen door de verdediging van AH ‘78 soleerde maar onderuit werd gehaald, geen strafschop vond de overigens uitstekend fluitende arbiter.

Voor de rust waren er nog wel wat mogelijkheden maar gescoord werd er voor de rust niet meer.

Betere ploeg.

In de tweede helft was Almere weer de betere ploeg maar het maken van goals ging de ploeg niet lekker af. De gasten wisselden wat spelers en kwam er wat meer druk op de verdediging van Almere. Tot doelpunten leidde dit echter niet en was Almere het laatste kwartier nog volop voor het vijandelijke doel te vinden maar de juiste richting werd nog niet gevonden. In minuut 65 kwam dan toch de verlossende treffer voor de Almeerders, een vrije schop vanaf rechts door Tarik Moumen kwam bij Zoe Visser die koppend de AH ‘78 doelman geen schijn van kans gaf:2-1. Op dat moment een zeer verdiende voorsprong maar de tegenstoten van de gasten bleven gevaarlijk maar men kwam niet tot scoren.

In de slotminuut kreeg een speler van AH ‘78 ook nog rood bij een te harde actie op Jesper Haazelager die hier gelukkig niets aan over hield. Het bleef bij deze stand al had FC Almere deze wedstrijd veel meer goals moeten maken.

Trainer Sandor Augustijn zag zijn ploeg uitstekend spelen en vond ook dat er meer gescoord had moeten worden: “Vijf goals had zeker niet misstaan, vond de tevreden coach”.

Volgende week weer een belangrijke wedstrijd als men Wasmeer ontvangt.