Waterwijk vrouwen geven ’s Graveland geen kans : 0-4

De vrouwen van Waterwijk hebben overtuigend laten zien in goede vorm te zijn. Tegen het 1 plaats lager staande ’s Graveland werd een klinkende 0 – 4 overwinning behaald met goed spel en een verdediging die vrijwel niet te passeren was. Opvallend was dat drie doelpunten tot stand kwamen met fraaie afstandsschoten.

Raak van afstand.

De eerste helft speelde men tegen de stevige wind in. Hoewel dit de opbouw moeilijker maakte wist men toch een aantal goede aanvallen op te zetten. Na 15 minuten was het raak. Salwa Boultam trok met de bal aan de voet naar binnen en schoot van 20 meter hard en hoog op doel, via de onderkant van de lat stuiterde de bal hard het doel in : 0 – 1. Waterwijk bleef goed spelen maar kon niet voorkomen dat er een aantal hoekschoppen op rij genomen mochten worden door ’s Graveland. Met de wind in de rug leverde dit eenmaal gevaar op maar Anissa Aktaou wist net op tijd het schot te blokkeren. Kort daarna verdubbelde Waterwijk de voorsprong. Door balverlies op het middenveld kon Waterwijk in de aanval gaan. Yinthe Bakker speelde Saskia Vermeulen aan die vanaf de 16 meter lijn met een hard schot in de rechterhoek de keepster kansloos liet 2 – 0.

Extra spitsen.

Na de rust begon ’s Graveland met 3 spitsen. Dit leverde toch wat gevaarlijke momenten op maar de Waterwijk goalie overtuigde in 2 situaties door prima in te grijpen. Daarna was het weer de beurt aan Waterwijk en nu was het Kirsten Steengraver die van 30 meter met de wind in de rug verwoestend uithaalde : 3 – 0. Hiermee was de wedstrijd definitief beslist en Waterwijk legde fraai voetbal op de mat, goede combinaties leidde tot goede kansen maar ook de doelvrouw van ’s Graveland had goede reddingen op oa schoten van Jaimy Rooze en Saskia Vermeulen. Het was Elize Baartwijk die de eindstand van de wedstrijd op het bord bracht, na een combinatie tussen de sterk spelende Nouk Weultjes en Geneva Neslo kon Elize vanaf 8 meter hard binnen schieten 0-4.

Met deze overwinning is Waterwijk dichtbij de nacompetitie gekomen, nog 1 overwinning behalen in de 3 komende wedstrijden en het spelen van de nacompetitie is een feit.