Gevoelige nederlaag na volledige offday  FC Almere

In de zaterdag derde klasse C heeft FC Almere een gevoelige 7-0 nederlaag geleden tegen het op de derde plaats staande vv Hees, de ploeg van Sandor Augustijn en Tjeerd Hof liet het deze middag op alle fronten afweten. Het enige lichtpuntje was het goede optreden van doelman Arno Copier die zijn ploeg voor erger behoedde en diverse fraaie reddingen verrichtte.

Achter de feiten aan.

Vanaf de eerste minuut  was de thuisploeg de veel betere voetballende ploeg en liep Almere veelal achter de feiten aan. Het is dat Almere-doelman Arno Copier nog stand hield anders had Almere al veel eerder op achterstand gestaan. Almere verloor alle duels en de passes waren veel te onzuiver en kwamen de Almeerders niet aan voetballen toe, wat juist de laatste wedstrijden wel het geval was.

Een kwartier voor rust viel de eerste goal van Coban en vlak voor de rust werd ook de 2-0 een feit door Van Ginkel. Na de rust probeerde men bij Almere om weer in het spel te komen maar het fanatieke Hees gaf daar geen enkele kans voor en liep later simpel uit naar een ruime score. Eerst was het Belt die scoorde en later was Coban nog tweemaal succesvol en stelde FC Almere hier maar bitter weinig tegenover. Uiteindelijk was de afgang voor de Almeerders compleet toen na ruim negentig minuten de 7-0 op het scorebord stond.

Snel herstellen hiervan.

Trainer Sandor Augustijn zag dat zijn ploeg geen schijn was van de voorgaande wedstrijden: “ Ik zag totaal niets meer terug van de vorige wedstrijden en dat kwam de tegenstander erg goed uit. We gaan de komende week nog eens over deze offday praten en zorgen dat we komende zaterdag tegen Olympia veel beter voor de dag komen want dat we veel beter kunnen staat wel vast ” : aldus de oefenmeester die met zijn ploeg nog wel op een veilige 6e plaats staat op de ranglijst.