Forza Almere zit in de hoek waar de klappen vallen

Forza Almere heeft weer geen overwinning kunnen boeken in de 4e klasse D. Tegen sv Diemen werd met 2-1 verloren en staat men er nu bepaald niet goed voor. Er zullen overwinningen moeten komen wil men de degradatie kunnen ontlopen.

Licht overwicht.

Een natte zaterdagmiddag in Diemen met weer een finale. De twee ploegen begonnen voorzichtig, maar Forza wist er voetballend redelijk uit te komen en had in de beginfase lichte overhand.En uiteraard af en toe de snelle uitbraken, die in de 13e minuut ook leidde tot de 0-1.

Een hoge bal wordt prima opgepikt door Sylvan Speelman, de keeper is ook onderweg, maar Speelman lobt de bal perfect over hem heen en scoorde. Daarna nog wat kansen en had het ook 0-2 kunnen zijn. Dat lukte helaas niet en langzaam kwam Diemen wat meer in het spel en die werden vooral gevaarlijk door schoten van afstand, die met het natte gladde veld lastig te verwerken waren voor keeper Quincy Ceder.

Kansen Forza.

De tweede helft weer een goede start met een uitbraak van Sylvan Speelman en een schot van Tim van Eeden maar de doelman pareerde het schot en dus geen doelpunt. Kort daarna echter weer een vrije trap van Diemen en deze werd van grote afstand knap ingeschoten langs de muur en verraste de Forza-doelman 1-1 .Diemen werd na de gelijkmaker nog wat feller en kreeg uiteindelijk meer kansen dan Forza. De regen, soms ‘rommelige’ scheidsrechter en de spanning maakte er zeker geen goede tweede helft van en uiteindelijk was het Diemen die hun tweede doelpunt maakte en daarmee de winst in Diemen hield. Forza zette alles op alles om de stand nog gelijk te trekken maar slaagde hier niet in en moet men nu wel echt zorgen gaan maken gezien de stand op de ranglijst.

Komende wedstrijd tegen  hekkensluiter FC Amsterdam zal men de punten moeten pakken.

Archieffoto uit eerdere wedstrijd tussen beiden teams.