ASC Waterwijk blijft meedoen voor tweede periode

In de tweede klasse B heeft Waterwijk zaterdag een nipte overwinning geboekt op vv Maarssen. Na ruim negentig minuten stond er een 2-1 stand op het scorebord. Door de winst blijft de ploeg van Ben Vis meedoen voor de prijzen.

Snelle voorsprong.

In de beginfase scoorde de Almeerders al en was Ryannique Inge de doelpuntenmaker na een mooie combinatie die hier aan voorafging. Maarssen kwam wel terug maar de betere kansen waren voor de thuisclub. Vlak voor de rust dan toch de 2-0 voor de Almeerders, Jordy Kreeberg maakte uit een vrije schop de treffer. Voor de rust nog meer kansen maar het scoren bleef uit.

Slordig spel.

In de tweede helft scoorde Maarssen al snel de aansluitingstreffer en werd de tweede helft nog spannend. Waterwijk behield wel het betere van het spel maar was vaak te slordig en kwam de tegenstander weer wat meer in balbezit. Uiteindelijk bleef het bij deze stand en deed Waterwijk weer goede zaken voor de 2e periode waar men gelijk staat met BFC. BFC is ook de koploper in deze afdeling dus voor Waterwijk zaak om de resterende wedstrijden winnend af te sluiten.

Trainer Ben Vis had graag gezien dat Tim Klaasen-Bos de vele mogelijkheden had benut dan was de slotfase minder spannend geweest: aldus de coach die aan zijn laatste seizoen bezig is als hoofdtrainer bij Waterwijk.

Komende wedstrijd staat het duel bij sv Loosdrecht op het programma.