FC Almere herstelt zich en wint in vermakelijk duel van Olympia ‘25.

In de zaterdag 3e klasse heeft FC Almere een aantrekkelijk duel tegen Olympia ‘25 winnend af weten te sluiten. Op sportpark de Marken won de ploeg van Sandor Augustijn met 4-3. Men blijft hierdoor nog enigszins meedoen voor een plek bij de eerste vier wat mogelijk nog nacompetitie oplevert

Gelijkop.

De twee ploegen waren het eerste kwartier aardig aan elkaar gewaagd en kwamen er mogelijkheden om tot scoren te komen aan beide kanten. Sharindra Jagroep van Almere kreeg de eerste mogelijkheid, maar zijn inzet werd gepakt door de goalie van Olympia.

Ook was er voor de gasten in de 10e minuut een kans maar ook deze werd niet in een doelpunt omgezet. FC Almere dat nu meer in balbezit kwam verscheen herhaaldelijk voor het vijandelijke doel maar men moest wachten tot de 31e minuut toen men tot scoren wist te komen. Tarik Moumen werd goed ingespeeld en draaide knap weg en gaf de Olympia-doelman geen schijn van kans en scoorde fraai in de rechterbovenhoek:1-0. Later waren ook de gasten in scoringspositie, maar rechterspits Bilal Abagdiou wist een mogelijkheid niet te verzilveren. In de 38e minuut deed Almere dat wel en was de schuiver van Neil Woudstra na een mooie combinatie loep zuiver in de rechterbenedenhoek:2-0.

Voor de rust nog wel wat momenten voor beide doelen maar de stand veranderde voor de rust niet meer.

Overdonderd.

De tweede helft was nog geen minuut oud of Olympia had al gescoord, een mooie aanval werd keurig afgerond:2-1. Nu drong Almere herhaalde lijk aan maar de counters van de gasten waren erg gevaarlijk. Uit een vrije schop van Almere kwam dan toch wel de verdiende 3-1, Zoë Visser schoot zijn ploeg naar een beslissend lijkende voorsprong. De gasten dachten daar echter anders over en wisten met een afstandsschot de 3-2 te maken. Met nog zeven minuten op de klok nam Almere weer de overhand en was het Ian Kooistra die Almere op 4-2 zette. Olympia gaf zich echter niet gewonnen en kwam weer terug en wist in de 85e minuut alsnog tot scoren te komen :4-3. De slotfase was spannend en hadden de gasten ook nog de kans om met een punt uit Almere weg te gaan maar de zuiverheid ontbrak. FC Almere won uiteindelijk toch wel verdiend en had het publiek genoten van een leuke wedstrijd die onder uitstekende leiding stond van arbiter Blommenstein.