Forza Almere niet in staat laatste duel winnend af te sluiten

In de vierde klasse heeft Forza Almere haar laatste competitieduel niet winnend af kunnen sluiten. De Almeerders gingen bij sv Hertha in Vinkeveen flink onderuit.

Niet compleet

De laatste wedstrijd werd een moeizame wedstrijd voor Forza, met een krappe bezetting vertrok men naar Vinkeveen. In de eerste helft werd er door Forza aardig gevoetbald en zag je niet het verschil  gezien de stand op de ranglijst.Hertha had wel de overhand maar Forza wist de thuisclub aardig partij te geven. Het leek er sterk op dat de rust gehaald zou worden met 0-0, maar een goede aanval in de laatste minuut werd na een kaats van de ingespeelde spits afgerond door een goed schot van buiten de 16 meter:1-0. Dit was tevens de ruststand.

Gelijkmaker

In de 2de helft in het begin zeker weer degelijk spel van Forza Almere en door een snelle uitbraak van  Anfernee Mase komt ook Sylvan Speelman vrij voor de goal en Anfernee weet op het juiste moment de bal te spelen en Sylvan kan makkelijk intikken:1-1. Forza moest noodgedwongen Shayne Ngadimin wisselen en toen kwam Hertha los en scoorde binnen korte tijd tweemaal en was de wedstrijd al snel gespeeld:3-1. Forza weet er nog enkele keren gevaarlijk uit te komen en de 4-2 te scoren na een goed schot van Jesper van Leeuwen, wat uiteindelijk afgerond werd door Yaniro Elmont:4-2. Hierna maakte Hertha nog twee doelpunten en werd de eindstand 6-2.

Komend seizoen gaat Forza het in de 5e klasse proberen om het verloren terrein terug te veroveren.