Vrijdag 11 tot 12 uur ChronischGezondShow met Brenda Vader

Het leven begint op je veertigste zeggen ze wel eens, dat geldt ook voor Brenda Vader. ‘Als radiopresentatrice kwam ik tijdens een interview voor het eerst in aanraking met hypnose. Mijn nieuwsgierigheid naar dit fenomeen was direct gewekt en niet lang daarna deed ik mijn eerste van vele opleidingen op het gebied van hypnose’.

Je zou kunnen zeggen: het ijs was gebroken, ze wilde alles weten wat maar enigszins met hypnose te maken heeft. Dat heeft z’n vruchten afgeworpen. ‘Inmiddels ben ik internationaal gediplomeerd hypnotherapeut, docent hypnose en gastdocent op universiteiten en hogescholen’.

Toe maar! ‘Ik heb geleerd van en gewerkt met de grootste hypnotiseurs ter wereld. Ik ben als eerste en enige Nederlandse hypnotiseur gecertificeerd door het Dave Elman Hypnosis Institute in Amerika. Dave Elman was de ontdekker van directe hypnose: snelle, krachtige technieken die meestal in 1 sessie een probleem oplossen’.

Dat is precies het soort hypnose waarin ze zich heeft gespecialiseerd. Deze vorm is op vrijwel elke soort mens toepasbaar, van kinderen tot sporters tot advocaten. ‘Als dochter van een vader die wild was van sport keek ik als klein meisje al mee met Studio Sport, WK’s, EK’s, NK’s, olympische spelen en andere toernooien en sportevenementen. Het heeft me veel inzicht gegeven in alle takken van sport. Ik heb gezwommen, geschaatst, gefietst, geturnd, gebadmintond, gedanst, getennist, gefitnest, hardgelopen en paardgereden’. Dit laatste doet ze nog steeds.

Hoewel ze in haar carrière als hypnotiseur heel veel klachten, lichamelijke en geestelijke, met veel plezier heeft opgelost, is ze zich gaan specialiseren in sporthypnose. ‘De kick, het plezier en de voldoening die ik voelde toen een bekende sportman een belangrijke wedstrijd won na een sessie met mij, was ongekend’.

Ze heeft zo een sporter een zet in de rug gegeven die vervolgens wereldkampioen werd. En dat is precies waarvoor ze het doet. ‘Het maximale uit recreatie-, wedstrijd- en topsporters halen, ze te zien winnen en overwinnen, is het leukste dat er is. Of het nu een talentvol kind is of een volwassene’.

Daarbij is de klant koning. ‘Ik focus ik me op de wensen van de client en vertaal dit naar de meest effectieve sessie. Ik verdiep me in de client, de eerdere prestaties, de wedstrijd en de tegenstander(s) en maak de sessie persoonlijk en op maat.  Dit doe ik middels directe hypnose en/of performance coaching’.

Als je geïnteresseerd bent geraakt, kijk dan op mindexperts.nl en brendavader.nl

Written by