Waterwijk wint ook tweede oefenwedstrijd

ASC Waterwijk heeft op eigen veld ruim gewonnen van Forza Almere. Het werd een grote uitslag maar deze was wel geflatteerd. Forza kwam ook voor het doel van Waterwijk maar kwam uiteindelijk niet aan scoren toe.

Het was in de beginfase even aftasten voor beide ploegen. Waterwijk wist in de 8e minuut de score te openen maar Forza deed ook zeker wel wat terug en was er een kopbal die maar net het doel miste. In minuut 20 maakte Waterwijk er 2-0 van door Tim Klaasen Bos. De wedstrijd ging best wel op en neer en kreeg Forza ook wel kansen, maar uit diverse corners werd niet gescoord. Dat deed Waterwijk voor de rust nog wel en ging de rust met 4-0 in.

Wisselingen

In de tweede helft veranderde aan het spelbeeld niet zoveel.Tijdens de tweede helft werd er flink gewisseld aan beide kanten en konden er bij Waterwijk vier spelers van de O23 hun debuut maken. Deze deden dat naar behoren volgens trainer Ryan Smart, die ondanks de 6-0 winst  niet tevreden was over bepaalde delen van het spel. Hier gaan we volgende week weer mee aan de slag liet de coach weten.

Wapens

Aanvoerder Gary Bouwmeester van Forza vond de 6-0 nederlaag wel  geflatteerd, zoals de mensen en spelers bij Waterwijk ook beaamde. “ We hadden  goede opbouw en kwamen we er ook telkens goed uit. Alleen zij hebben twee wapens: Tim Klaasen- Bos en Naciano Grootfaam. Vanuit de omschakeling pakte ze ons en daar moeten we van leren. Wij als forza zijn tevreden dat wij tweedeklasser Waterwijk het bij vlagen lastig hebben kunnen maken ondanks dat de uitslag anders doet denken. Een toch wel nuttig oefenduel voor beide teams en gaan we straks in de vierde klasse onze huid zo duur mogelijk verkopen “. aldus Bouwmeester die deze middag weer zijn oud clubgenoten tegen kwam en in het veld ook met zijn routine de rust uitstraalde wat Forza komend seizoen nodig zal hebben.