Evenementen Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Premiere ‘Carnage’ van Yasmina Reza op 23 juni

23 juni @ 13:00 - 17:00

De nieuwe Suburbia zomervoorstelling ‘Carnage’ gaat zondag 23 juni in première op Stadsboerderij Almere. ‘Carnage’ is een gemene komedie over beschaafde mensen. Acteurs Hanne Arendzen, Ali-Ben Horsting, Kirsten Mulder en Chiem Vreeken spelen twee echtparen die samenkomen na een gevecht tussen hun beide zonen

Twee elfjarige jongens zijn aan het vechten op het schoolplein. De een slaat met een stok, de ander verliest twee snijtanden. De ouders komen samen en bespreken de kwestie, zoals beschaafde mensen dat doen. Maar wat begint als een beleefde ontmoeting tussen tolerante, verstandige mensen, compleet met espresso en clafoutis (taart), ontaardt in een gevecht waar de ouders hun kinderen overtreffen.

Schrijver Yasmina Reza krijgt in juni 2024 de Prix Mondial Cino Del Duca uitgereikt voor haar gehele oeuvre. Deze literatuurprijs is na de Nobelprijs de meest prestigieuze literaire prijs ter wereld. Een van haar meest succesvolle stukken is ‘Carnage’, ook bekend onder de originele titel ‘De God van de slachting’. Het stuk is wereldwijd tientallen malen opgevoerd en Roman Polanski verfilmde het stuk in 2011 tot de succesvolle speelfilm ‘Carnage’.

De twee echtparen worden gespeeld door Hanne Arendzen (‘Augustus Oklahoma’, ‘EX’), Ali-Ben Horsting (‘Augustus Oklahoma’, ‘EX’), Chiem Vreeken (‘Voetbalmaffia’, ‘Commando’s’, ‘Tom op de boerderij’) en Kirsten Mulder (o.a. Toneelgroep Oostpool, Toneelschuur Producties, voor haar rol als Honey in ‘Who’s afraid of Viriginia Woolf’ won Kirsten de Colombina). De regie is in handen van Albert Lubbers.

Carnage’ is te zien van 19 juni t/m 28 juli op Stadsboerderij Almere, op Stadslandgoed De Kemphaan. De speeldagen zijn van woensdag tot en met zondag (behalve zaterdag 22 juni). Aanvang op woensdag tot en met zaterdag om 20.30u. Op zondagen is de aanvang om 15.00u. De aanvang van de première op zondag 23 juni is om 20.30u.

Voorafgaand aan de voorstellingen op zondag, om 14.00 uur, zijn er inleidingen. Het driegangendiner is van woensdag tot en met zaterdag, aanvang 18.30u. Het publiek zit overdekt. Prijzen vanaf €28,00. Meer info en kaartverkoop: www.suburbia.nl