Forza Almere laat punten liggen, NVC doet dat niet en wint (2-3)

Nadat Forza Almere de titel pakte in de vijfde klasse wil men weer goed presteren in de vierde klasse. De Almeerse ploeg kon niet compleet uitkomen en miste ook sterkhouder Gary Bouwmeester. Trainer Tigran Balasanjan moest hierdoor wat omzetten in zijn team.

NVC doelgericht in beginfase

In de eerste 25 minuten gebeurde er niet zoveel in duel tegen NVC, maar de gasten vonden wel twee keer het net, eerst was het een kopbal van de spits die doel trof en de 0-2 was een harde knal die ook in het Almeerse doel verdween.  Hierna moest Forza wel komen en begon dan ook wat beter te voetballen, wat resulteerde in enkele goede aanvallen waarbij uiteindelijk Dave Huijmans in de 16 van achteren werd aangetikt en Forza een penalty kreeg. Giovanni Kasanwirjo schoot deze  beheerst achter de NVC goalie 1-2. Forza blijft dan aandringen maar de 2-2 voor rust komt er niet.

Spannende slotfase

Na de rust hetzelfde beeld maar NVC profiteert van een fout bij Forza en is het zomaar 1-3. Kort hierna krijgt NVC ook nog een penalty en dan lijkt het voorbij, maar doelman Yeray Fernandez Jimenez weet de penalty fantastisch te stoppen. Als een vermeende terugspeelbal beoordeeld wordt door de scheidsrechter, volgt er een indirecte vrije trap op ongeveer acht meter van de goal.  Dave Huijmans schiet de bal snoeihard door de muur en scoort de 2-3. Er is weer van alles mogelijk en noodgedwongen moet Gary Bouwmeester alsnog ingezet worden en speelt Forza volop op de aanval. Een kopbal van Bouwmeester miste maar net het doel en Kai Wilms zag zijn inzet ook gestopt. Hierna ook nog wat counters van NVC maar aan de stand veranderde niets meer en leed Forza de eerste nederlaag in de vierde klasse.

Komende wedstrijd krijgt Forza te maken met Wasmeer in een uitwedstrijd.