Wie zijn wij

Omroep Almere is een vrijwilligersorganisatie die zich richt op het informeren, cultuur en educatie programmering voor de inwoners van Almere. Dit doen we via onze website, beeldkrant, gesproken nieuws en audio stream en videostream en social media .

Onze programma’s zijn op doelgroepen gericht. Voor ouderen of jongeren. Muziek stijlen van Nederlands maar ook jazz. Ook hebben we informatieve programma’s. Zo zijn er diverse podcasts voor oa jongeren, hulp behoevende, maar ook politiek gericht. Alles te beluisteren / kijken via onze site. Onze programma’s zijn op doelgroepen gericht. Voor ouderen of jongeren.

Ook hebben we informatieve audio & video programma’s. Zo zijn er diverse podcasts voor onder meer jongeren en hulpbehoevenden, maar ook politiek gerichte podcasts. Alles is te beluisteren via onze site. Diverse informatieclips worden in andere talen ondertiteld. Nieuwkomers betrekken we actief bij de omroep. Zij maken informatieprogramma’s in hun moedertaal die we dan in het Nederlands ondertitelen.

Als organisatie geven we het jong talent ruimte zich te ontwikkelen. Ons motto is: lokale omroepen zijn de basisschool van de professionele media. Zo zien we de regionale omroepen tot de middelbare opleidingen en Hilversum tot het Hoger Beroeps Onderwijs.

In mei 2024 wordt de nieuwe toewijzing van de lokale omroep toegewezen door het CVDM nadat de gemeenteraad heeft aangegeven welke organisatie het best de Stad en zijn inwoners vertegenwoordigen.
Er is uiteraard een plan opgesteld. Deze kunt u integraal downloaden via onderstaande link

Gezamelijk met de Stad op weg naar 2029

Omroep Almere is een opleidingsinstituut

Stichting Omroep Almere (OA) is per 15-05-2023 een erkend leerbedrijf voor MBO-niveau 1-4. Dat betekent dat de Omroep MBO-leerlingen opleidt.
Erkend door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) leidt Omroep Almere leerlingen en studenten in de praktijk op– samen met de onderwijsinstellingen – voor de AV-mediabranche. Dit is voor camerawerk, radio, TV, podcast en ICT.

De leerlingen en studenten krijgen volop ondersteuning bij hun werkzaamheden voor Omroep Almere waarbij ze volop gebruik mogen maken van de apparatuur. Ook maken ze zelf programma’s voor de omroep. Ook biedt Omroep Almere stageplaatsen aan aan het onderwijs.

  • Omroep Almere biedt plaats aan:
  • Allround medewerker AV-productie
  • Allround podium- en evenemententechnicus
  • Assistent dienstverlening
  • AV-specialist
  • Medewerker Podium- en evenemententechniek
  • Mediamanager
  • Mediavormgever

VMBO – Praktijkonderwijs

Binnen het Praktijkonderwijs Almere is de Omroep ook actief als erkend leerbedrijf in de school. Daar is een volwaardige uitzendstudio ontwikkeld waar leerlingen zelf radio-uitzendingen met de techniek verzorgen onder leiding van docenten van de school, deze worden ondersteunt door medewerkeres van de Omroep

Mensen met een beperking

Omroep Almere heeft oog voor mensen met een beperking. Ook zij worden onder begeleiding ingezet om mee te werken aan programma’s en techniek.
Hierdoor functioneert Omroep Almere ook als een plek voor dagbesteding.

Mensen met een niet-Nederlandse achtergrond

In Almere wonen 192 nationaliteiten, kortom het is een multiculturele stad pur sang. Omroep Almere begeleidt diversie bevolkingsgroepen bij het maken van programma’s in hun eigen taal of in hun taal ondertiteld. Deze programma’s zijn dan ook in het Nederlands te volgen door middel van ondertiteling.

Inschrijving KvK, Klik hier voor het pdf bestand
Statuten Omroep Almere, klik hier voor pdf bestand
Omroep Almere is een opleidingsinstituut, klik hier voor pdf bestand

Het bestuur is bereikbaar via email bestuur@omroepalmere.nl