Missie en Visie

Missie en Visie

Omroep Almere is een onafhankelijke journalistieke organisatie. Zij informeert de inwoners van Almere over relevante ontwikkelingen. Daarbij letten we op dat iedere maatschappelijke stroming zo goed mogelijk vertegenwoordigd is in het media-aanbod dat wij  bieden.

We willen ons ontwikkelen tot een graag gezien lokaal nieuwsplatform voor iedereen in Almere. Wij  maken daartoe kwalitatieve en eigentijdse programma’s die kijkers, luisteraars en bezoekers van onze online platforms raken en loyaal maken richting ons als omroep, maar vooral ook richting onze stad.
Het gaat hier om maatschappelijke onderwerpen, kunst en cultuur, religie, onderwijs, politiek, wonen, sport, Almere als groene stad, de inclusie en human interest. Verhalen over de wijken en buurten staan bij Omroep Almere hoog in het vaandel: bewoners gaan zich door onze uitzendingen betrokken voelen bij de buurt, de wijk het stadsdeel en de gehele stad.

Visie

Almere is een fantastische stad vol van culturen, nationaliteiten, talenten en ideeën. Van het ondernemend, lerend en creatief vermogen tot horeca, onderwijs, groen, nieuwe historie, bijzondere plekken, gebeurtenissen en evenementen. Van die enorme rijkdom maakt Omroep Almere onze inwoners graag deelgenoot. 24/7 via omroepalmere.nl, social kanalen (Facebook, YouTube, Twitter, Instagram), radio en tv.

Omroep Almere heeft geen binding met enige politieke of levensbeschouwelijke groepering of met belangengroepen. De redactie hecht aan fundamentele waarden en grondrechten, zoal de vrijheid van meningsuiting, het handhaven van de rechtsstaat en eerbiediging van de menselijke persoonlijkheid, ongeacht afkomst, ras, geslacht of geaardheid.

De redactie streeft bij de uitvoering van haar werk steeds objectiviteit en onpartijdigheid na, zowel in berichtgeving als analyse. Ze laat zich leiden door de uitgangspunten van journalistieke zorgvuldigheid en evenwichtigheid. Leidend hierin is de code van Bordeaux zoals vastgesteld door de International Federation of Journalists (IFJ) in 1954/1986. (zie bijlage bij redactiestatuut)

Missie en Visie. Klik hier voor het pdf bestand