ASC Waterwijk pakt drie punten na zwaarbevochten duel

Tweedeklasser Waterwijk heeft zichzelf een mooie dienst bewezen door het sterke Olympia Haarlem op eigen veld te verslaan. De Almeerders waren sterk in de kansen benutten en daar had de ploeg uit Haarlem meer moeite mee.

Snelle strafschop

Door deze winst staat Waterwijk op plek twee met daaronder stadgenoot Buitenboys. De gretigheid van Waterwijk betaalde zich al snel uit en kwam er een penalty aan te pas toen Tim Klaasen-Bos onderuit werd gehaald binnen de beruchte lijnen, een mooie pass van Jimmy de Haas ging hieraan vooraf. Klaasen-Bos velde zelf het vonnis en benutte de strafschop: 1-0..

Veel druk Olympia

Hierna kwam Olympia beter voor de dag en kreeg Waterrijk het behoorlijk lastig en met de vele positiewisselingen bij de gasten had Waterwijk geen grip op. Gelukkig bleven de doelpunten bij de gasten uit en kwam Waterwijk later weer beter in de wedstrijd en kwamen er ook weer mogelijkheden om de stand op te voeren. In de 70ste minuut maakte Niciano Grootfaam dan ook de 2-0 uit een snelle aanval. Olympia hanteerde daarna wat meer de lange bal maar de organisatie stond goed mede dankzij keeper Gijs Roelofsen die weer een degelijke partij keepte. De verdedigers konden zich daarom richten op hun taak en ze verdedigden uitstekend in deze fase waarin de gasten flink druk zette.  Uiteindelijk werd het in de 90ste minuut na een assist van Lesley de Vlieger op Denzel Plettenberg ook nog 3-0 die na een hoogstandje fraai scoorde.

Complimenten

Trainer Ryan Smart was natuurlijk een tevreden man die ook niet schroomde om zijn ploeg te complimenteren met deze fraaie overwinning. Complimenten waren er zeker ook voor het middenveld dat vele vuile meters maakte en het de ploeg uit Haarlem hiermee lastig maakte.

Komende wedstrijd reist Waterwijk af naar Foresters waar het duel pas om 16:30 aanvangt.

Archieffoto 1 Almere: Denzel Plettenberg (links)scoorde de 3-0 voor ASC Waterwijk.