Terechte nederlaag voor Waterwijk tegen de Foresters

Het is Waterwijk in de tweede klasse A niet gelukt om de goede reeks voort te zetten. Tegenstander Foresters was op veel fronten de betere ploeg en won dan ook verdiend. Bij de Almeerders was er veel onzuiverheid in het spel en daar profiteerden Foresters optimaal van.

Balverlies

Het spel van Waterwijk liet bij vlagen veel te wensen over en speelde men de thuisclub veelal in de kaart door veel balverlies te leiden. Doelpunten werden door Waterwijk zelf ingeleid en daar profiteerden Foresters optimaal van. De 1-0 was dan ook niet zo verwonderlijk. Later herpakte Waterwijk zich enigszins en wist dan ook op gelijke hoogte te komen door Douwe Willemars, die fraai scoorde; 1-1. De thuisclub nam hierna weer het initiatief en kreeg later ook een strafschop, maar Gijs Roelofsen wist de elfmetertrap te stoppen. Toch wisten de gastheren voor de rust alsnog op voorsprong te komen, uit een dieptepass scoorde men vrij gemakkelijk de 2-1.

Gijs Roelofsen stopt twee penalty’s

De tweede helft vrijwel hetzelfde spelbeeld met meer kansen voor Foresters. Wel had Waterwijk de gelijkmaker kunnen scoren toen Kuba Kasperci uit een vrije schop op de lat knalde. Waterwijk kreeg weer hoop en was nu meer voor het doel van de tegenstander te vinden maar het scoren was deze middag niet weggelegd voor de ploeg van Ryan Smart. Later kreeg Foresters nog een strafschop, maar weer kwam Gijs Roelofsen hier als overwinnaar uit. Foresters verzuimde dus om door te drukken maar won deze wedstrijd wel verdiend. Waterwijk had deze middag echter geen recht op een puntenverdeling en verloor dan ook van een goede ploeg.

Komende wedstrijd werkt Waterwijk een thuisduel af tegen SCPB’22.