Kofferbakmarkt in Haven: Eerste editie op 15 september!

Op 15 september 2024 vindt de allereerste Kofferbakmarkt van Mico-Event plaats in Almere Haven. Deze markt biedt een unieke kans om tweedehands schatten te ontdekken en te verkopen, variërend van elektrische fietsen tot vintage servies, en van kinderkleding tot zeldzame stripboeken.

Een Decennium van Succes in Ouderkerk aan de Amstel

De Kofferbakmarkt in Ouderkerk aan de Amstel vierde op 2 juli 2023 haar tienjarig jubileum. Sinds april 2013 wordt de markt maandelijks gehouden op de parkeerplaats van de Ouderkerkerplas, en het is uitgegroeid tot een geliefd evenement voor koopjesjagers en verkopers uit het hele land.

Het Begin van een Idee

Het idee voor de markt ontstond iets meer dan tien jaar geleden toen Freedy Verburg en Charles Ruijl elkaar ontmoetten in Amstelveen. Freedy zat in een moeilijke periode, en Charles en zijn vrouw boden haar steun. Toen Vreedy op een dag twee kinderbikini’s op straat verkocht, zag Charles haar talent voor verkoop en besloot hij haar te helpen een plek te vinden waar ze haar vaardigheden kon benutten. Zo werd de Kofferbakmarkt geboren.

Groei en Uitbreiding

In de afgelopen tien jaar is de markt enorm gegroeid. Naast de parkeerplaats is er nu ook een gedeelte op het grasveld. De markt trekt bezoekers van heinde en verre, van Den Bosch tot Drachten, die allemaal op zoek zijn naar unieke vondsten.
Deze door deelnemers en bezoekers als zeer gezellig ervaren markt komt dus nu ook naar Almere Haven. De eerste editie is op 15 september van 09:00 – tot 16:00 uur. Toegang voor bezoekers is gratis.

Geschreven door 

Oud Almeerder, sinds oktober 2020 woonachtig in Warns in het mooiste deel van Friesland, het Gaasterland. Heeft een rijk verleden en groot netwerk in Almere. Bekend van o.a. Almeriade (samen met Edo van Tienen), Persbureau Almere, NCPlaza (eerste flexwerkplek in Almere Haven), Bewonersstichting Tussen de Vaarten en nog veel meer.