SC Buitenboys flink onderuit bij RODA ‘46

De eerste bekerronde is voor Buitenboys uitgedraaid op een forse nederlaag. Van Roda ‘46 moest men zes goals toestaan en zelf kwam men maar tot twee doelpunten. Een tegenvaller dus mede gezien dat de eerste 25 minuten Buitenboys de veel betere ploeg was.

Sterk Buitenboys

De eerste 25 minuten was Buitenboys de bovenliggende partij in Leusden. De ploeg van Dennis Verwer kwam in deze fase dan ook op voorsprong, een mooie pass Kaya Akyigit op Rowdy Peres die op zijn beurt Larsse Vos in staat stelde tot score te komen: 0-1.Later veranderde het duel en kreeg de thuisclub meer grip op het duel.Door twee verdedigingsfouten wist Roda nog voor de rust een 2-1 voorsprong te nemen.

Slordigheden

Na de rust leek er nog niets aan de hand maar een onoplettendheid luidde de 3-1 in voor de thuisclub. Buitenboys kwam uiteindelijk wel weer goed terug en wist dan ook door Larsse Vos de 3-2 in te schieten. Buitenboys rook meer maar verzuimde door te drukken en zag dat Roda de vierde treffer kon scoren.Hierna zakte Buitenboys verder weg en door veel balverlies dat men leed kon de thuisclub optimaal profiteren. Na de 5-2 scoorde men in de slotfase ook nog de 6-2 en verloor Buitenboys uiteindelijk wel terecht gezien de laatste 20 minuten waar fout op fout zich opstapelde.

Trainer Dennis Verwer: ” Een wedstrijd waarin we positieve dingen hebben laten zien maar helaas ook een paar steken hebben laten vallen waar we de komende weken veel aandacht aan zullen geven “.