SC Buitenboys moet ook tweede nederlaag in bekertoernooi incasseren

Het  is SC Buitenboys niet gelukt om voor de beker de eerste zege te behalen. Het team van Dennis Verwer speelde niet slecht maar tegenstander Nieuw Utrecht had wat meer geluk en wist uit wat counters tot scoren te komen.

Onterechte vrije schop

Op sportpark Polderkwartier begon Buitenboys slordig aan dit duel en een onterechte vrije trap voor Nieuw Utrecht leidde de 0-1 in. De bal verdween via wat benen in het doel van Buitenboys: 0-1. Hierna kwam er wel meer grip van Buitenboys op dit duel, er kwamen wat mogelijkheden maar het scoren bleef uit voor de Almeerders. Vlak voor de rust kregen de gasten een strafschop bij een vermeende overtreding op een Utrecht – speler die op fraaie wijze zich liet vallen en de scheidsrechter van dienst tippelde hierin: 0-2. Buitenboys liep dus achter de feiten aan en zou in de tweede helft het roer om moeten gooien.

Fris voetbal na rust

Na de rust dan ook een ander Buitenboys, dat fris van start ging met Rowdy Moorman in de ploeg en meer initiatief toonde en vond men ook de aansluitingstreffer via Moorman: 1-2. De ploeg kwam beter in de wedstrijd en er waren ook twee 100% kansen voor de Almeerders, maar hier werd niet uit gescoord. Uit een tegenstoot lukte de gasten het wel om de 1-3 te maken en toen Buitenboys met 10 man verder moest door een blessure was het gedaan voor de ploeg uit Almere en vlak voor tijd werd ook de logische 1-4 nog gescoord. Een werd een geflatteerde overwinning voor Nieuw Utrecht.