Winst voor FC Almere vrouwen tegen Buitenboys (1-4)

De vrouwen van FC Almere hebben in de derde klasse een mooie overwinning geboekt op stadgenoot Buitenboys. Er waren aardig wat kansen voor Almere en dat werd dan ook in doelpunten uitgedrukt.

Tweede winst

Met een gezonde spanning begonnen de dames van FC Almere hun 2e competitie wedstrijd in de 3e klasse, nadat  eerdere met 0-1 was gewonnen van Sparta Nijkerk. Helaas zonder de vaste keeper Dominyka Vaiginyte maar met  Iris Taconis die haar verving onder de lat. Helaas waren niet alle spelers even fit, maar er stond echt weer een team om trots op te zijn en met bij vlagen leuk voetbal. FC Almere kreeg behoorlijk wat kansen die op de lat, paal, of net naast gingen of gepakt werden door de keepster van Buitenboys. In de 43e minuut was het raak voor Almere toen Genève Gibbs de verlossende 0-1 maakte . In de 45e minuut schoot Lisa Haverkamp hard van een behoorlijke afstand op de lat, Genève Gibbs liep goed waardoor Almere vlak voor rust met 0-2 de kleedkamer in ging.

Ook wat kansen voor Buitenboys

Na de rust bleef Almere de betere ploeg, al kreeg Buitenboys ook wel wat kansen, maar dat werd bij Almere achterin goed opgelost. Almere scoorde later wel maar de inzet werd afgekeurd vanwege buitenspel. Toch wist Buitenboys in de 50e minuut te scoren vanuit een hoekschop,maar Almere bleef hierna ook de betere ploeg. Dat resulteerde later in de 70e minuut in de 1-3 van Denise Velthuisen  en in de 81e minuut wist Neve Smeets de 1-4 te maken via een assist van Denise Veldhuisen. ‎Hier bleef het bij en was de overwinning verdiend voor de dames van FC Almere.

Komende wedstrijd ontvangt FC Almere CJVV en Buitenboys reist af naar Sparta Nijkerk.