SC Buitenboys wint knap van Always Forward (3-4)

In de zaterdag tweede klasse A heeft het Almeerse SC Buitenboys een fraaie overwinning behaald. De ploeg van Dennis Verwer was na ruim negentig minuten in dit doelpuntrijke duel de winnaar. Door deze overwinning steeg men op de ranglijst naar plek drie net achter stadgenoot Waterwijk.

Onder druk

Tegenstander Always Forward probeerde Buitenboys in de beginfase snel onder druk te zetten, dit was te merken bij Buitenboys wat eerst maar niet in haar spel kwam. Het was een fout in de opbouw die de thuisclub op voorsprong zette. De spits twijfelde niet en maakte de 1-0. Het duurde niet zo lang eer Buitenboys het antwoord klaar had, Rowdy Moorman zorgde voor de 1-1. Niet veel later kreeg Buitenboys een vrije schop tegen die via de binnenkant van de paal doel trof:2-1. Nadat Lasse Vos met een weergaloze volley scoorde voor Buitenboys was het weer de thuisclub die een voorsprong nam: 3-2. Dit was ook de ruststand.

Twee goals van Rowdy Moorman

Na de rust kwam Buitenboys goed het kleedlokaal uit en had veel balbezit en wist Calvin van Bruggen uit een hoekschop Buitenboys weer op gelijke hoogte te schieten; 3-3. Het duel ging nu op en neer en er waren kansen voor beide partijen. In minuut 89 wist Buitenboys op voorsprong te komen, het was weer Rowdy Moorman die met een mooie draai de bal in de verre kruising liet belanden en zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte: 3-4. De ontlading bij de Almeerders was groot en gaf uiteindelijk de overwinning niet meer weg.

Trainer Dennis Verwer was zo trots als een pauw en zag dat zijn team met veel karakter en werklust deze overwinning tot stand had gebracht.