SC Buitenboys ronde verder in nacompetitie na zege op DEM

Op sportpark Polderkwartier heeft SC Buitenboys de eerste ronde van de nacompetitie voor lijfsbehoud overleefd. Het team van Dennis Verwer trok na ruim 90 minuten met 2-1 aan het langste eind.

Fraaie redding

Beide ploegen gingen volop voor de winst en waren er in de beginfase kansen aan beide kanten. Eerst was DEM dicht bij een treffer maar de inzet ging rakelings naast het doel van Rick van Dekken. Na 10 minuten was het echter wel raak maar dan voor de thuisclub.Uit een hoekschop werd een kopbal nog wel weggewerkt maar in de rebound was het Tim Smit die hard uithaalde en de 1-0 voor Buitenboys inschoot. Hierna waren er aardig wat hectische momenten voor het doel van Buitenboys, maar doelman Rick van Dekken onderscheidde zich door diverse knappe reddingen. Buitenboys kreeg hierna ook aardige kansen, maar een inzet van Jesse Adah trof geen doel. Aan de andere kant werd een treffer van DEM afgekeurd wegens buitenspel. Het was geen hoogstaand duel maar wel spannend en had Buitenboys nog voor de rust op 2-0 kunnen staan maar de inzet van Calvin van Bruggen ging langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor de rust een grote kans voor de spits van DEM ,maar weer was van Dekken die redding bracht voor Buitenboys.

Spannende slotfase

Na de rust twee ploegen die graag wilden scoren en was DEM er ook dicht bij maar een aardige mogelijkheid kon niet worden benut. Toch drong DEM meer aan en kreeg later ook loon naar werken en was een harde inzet te veel voor Buitenboys doelman van Dekken:1-1. De strijd was nu weer open en werd het een spannende slotfase,kansen voor beide doelen wisselden af maar Buitenboys kreeg uiteindelijk toch loon naar werken toen Kaya Akyigit er 2-1 van maakte. Hierna werd het nog spannend maar Buitenboys hield stand en bereikte de volgende ronde.

Buitenboys-trainer Dennis Verwer vond dat zijn ploeg op basis van de kansenverhouding in de eerste helft verdiend had gewonnen. Toen DEM volop de aanval zocht en ons onder druk zette bleef de ploeg hard werken en bleef men geloven in onze kwaliteit en dat beloonde ons met de fraaie tweede treffer, een mooi uitgespeelde aanval bekroonde het werk aldus Verwer die trots was op zijn ploeg.

Komende zaterdag de tweede ronde en moet Buitenboys op bezoek bij PVCV in Vleuten. De aanvang is dan om 14:30 uur