Verhoren raadsenquête Floriade starten 3 november

De gemeenteraad heeft op 1 februari van dit jaar de raadsenquêtecommissie Floriade ingesteld. Dit om onder meer op zoek te gaan naar de oorzaken van het mislukken van de Floriade. Dit resulteert in openbare verhoren die 3 november beginnen.

De commissie heeft inmiddels veel betrokkenen gesproken. Verschijnen voor de commissie was niet verplicht. Van de betrokkenen van gemeentezijde was een grote bereidheid om mee te werken.
Naast gesprekken met ambtelijk betrokkenen zijn interviews gehouden met raadsleden, oud-directieleden en medewerkers van de Floriade BV en medewerkers van Amvest en Dura Vermeer (Weerwater CV).
Van de zijde van de Floriade BV heeft ongeveer de helft van de benaderde personen meegewerkt. Of de verantwoordelijke directeuren zijn komen opdagen is niet bekend gemaakt.

De commissie meldt dat zij op zoek naar de waarheid gaat en naar wat er collectief te leren is van het proces van de organisatie van de Floriade, en niet naar personen die een verwijt kan worden gemaakt.
Een schuldige van het fiasco zal dus niet worden aangewezen.

De verhoren zijn openbaar, worden in de raadszaal gehouden op de maandagen, woensdagen en vrijdagen. Ook zijn ze online te volgen. De exacte agenda volgt nog.

Geschreven door