Sporting Almere wint knap bij Kockengen: Drie goals Renzo van Jaarsveld

In de vijfde klasse D heeft Sporting Almere weer mooie prestatie geleverd door het stugge Kockengen op eigen veld ruim te verslaan. Renzo van Jaarsveld was met drie doelpunten de grote man bij de Almeerders.

Penalty

Sporting Almere koos in dit duel ervoor om behoudend te beginnen en geen ruimte te geven. In de 15e minuut had men succes toen Sherwan Mustafa goed werd aangespeeld en weg draaide van zijn tegenstander maar hij werd neergelegd in het zestienmetergebied door de laatste man van Kockengen en een strafschop was een feit. Renzo van Jaarsveld schoot Sporting vanaf 11 meter naar een 0-1 voorsprong. Sporting bleef het betere van het spel houden en dat werd dan ook beloond met de 0-2 van Chasli Moegabe. Hierna zette Kockengen wel aan maar bij Sporting speelde men geconcentreerd en gaf men weinig weg. Maar in de 35e minuut kon Kockengen toch scoren toen men bij Sporting wat nonchalant uitverdedigde en de thuisclub kon profiteren: 1-2. Het antwoord van de Almeerders kwam snel toen uit een scrimmage Renzo van Jaarsveld hiervan kon profiteren: 1-3. Dit was ook de ruststand.

Aansluiting

Na de rust een vrij gelijkwaardig duel maar na een kwartier was het toch raak voor de thuisclub en had men weer aansluiting en was er weer van alles mogelijk in dit duel. Sporting wisselde wat spelers en kreeg weer wat meer vat op de tegenstander, het duurde dan ook niet lang toen Chasli Moegabe op links goed doorging en invaller Max de Ree bediende die over de bal heen stapte en Renzo van Jaarsveld zijn derde goal van de wedstrijd maakte: 2-4. Nu was het zaak om het duel rustig uit te spelen en dat gebeurde dan ook en behaalde Sporting een belangrijke overwinning wat ook veel vertrouwen geeft voor het verdere verloop van de competitie.

Komende wedstrijd ontvangt Sporting Almere BZC’13.