Symfocity – Arthur Haggenburg

SymfoCity:

Heb je genoten van muziek uit de jaren ’70 en ’80 zoals van bands als Genesis, Yes, Pink Floyd, Marillion, Supertramp en Camel? En ben je benieuwd of dit soort muziek nog steeds gemaakt wordt, dan is SymfoCity het programma voor jou!

Elke woensdagavond vanaf 22.00 uur kun je twee uur lang genieten van progressieve en symfonische rockmuziek. Muziek die nog volop leeft, zowel omdat enkele van de genoemde groepen nog steeds actief zijn, maar ook omdat een groot aantal hedendaagse jonge bands en muzikanten deze muziek zowel in neo- als retro-vorm enthousiast in stand houdt. We besteden aandacht aan een aantal nieuw uitgekomen cd’s waarbij er tijd genomen wordt om een goede indruk van de muziek te geven en voor wat achtergrondinformatie. Daarnaast doen we natuurlijk ook een greep in de platenkast en proberen we je als luisteraar een zo gevarieerd mogelijke mix van recente en ouder werk voor te schotelen. Daarbij komt het regelmatig voor dat een epische track, oftewel een track met een zeer lange duur (tot wel zo’n 20 minuten), ten gehore te brengen. Regelmatig hebben we bands op bezoek voor een interview en/of presentatie van hun nieuwe cd en als de mogelijkheid zich voordoet zijn er zelfs live-studio-optredens.

Het programma wordt uitgezonden op meerdere lokale omroepen. De uitzendingen worden samengesteld door Timo Diedering, Martinka Zandijk, Arthur Haggenburg en Hans Farenhorst. Timo en Martinka (en af en toe ook Arthur) presenteren en Arthur en Hans verzorgen de techniek.

Symfocity bestaat al vanaf 1995 en heeft inmiddels al de mijlpaal van de 1250e uitzending gehaald. Nieuwsgierig geworden? Luister dan op woensdagavond vanaf 22:00 uur naar Symfocity op Omroep Almere.

Bezoek eens de site van SymfoCity