WK triatlon in Almere nog niet zeker.

De organisatie van de Challenge Almere-Amsterdam zit nog altijd in onzekerheid. De directie weet nog steeds niet of de Triatlon van Almere, die voor september op het programma staat, kan doorgaan. Dit jaar moet de 40ste editie worden van het duursport-evenement met start en finish in het centrum van Almere. Er zijn diverse WK wedstrijden aan het evenement gekoppeld, dat van 4 tot en met 13 september moet plaatsvinden. Hoogtepunt moet het WK Long Distance worden (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km hardlopen) op zaterdag 12 september.

Directeur Jort Vlam van de Challenge Almere-Amsterdam gaat er nog altijd vanuit dat de jubileum-editie door zal gaan: “Vooralsnog werken we toe naar een evenement in september. De feiten zijn de feiten en we weten nog niet hoe het er in september uit zal zien. Zolang we mogelijkheden zien, dat zit misschien ook een beetje in de aard van de triatleet, proberen we te organiseren wat we willen organiseren”.

Minister Hugo de Jonge schreef onlangs in een brief aan de Kamer dat grootschalige evenementen pas weer kunnen plaatsvinden al er een vaccin tegen het coronavirus gevonden is. Toch weet Jort Vlam nog altijd niet of dit ook voor zijn Triatlon geldt: “Hij heeft inderdaad die suggestie gedaan, maar daarbij ontbrak een heldere definitie voor een massaal evenement. Wij hebben erg de behoefte aan duiding in welke categorie wij vallen”, aldus directeur Jort Vlam.

De organisatie staat in nauw contact met de gemeente Almere en de nationale en de internationale triatlonbond. Ook wordt er al gedacht aan alternatieven: bijvoorbeeld een triatlon zonder publiek: “Wij hebben natuurlijk 40 jaar Holland Triathlon dit jaar. Dat willen we vieren. Als dat betekent dat we enige aanpassingen moeten doen aan het evenement, dan kan dat ook. Het gaat ons erom dat we de traditie kunnen voortzetten. We kijken naar elke optie die er is”, aldus Jort Vlam.

Geschreven door