Topbasketbal komend seizoen in topsporthal.

Aankomend seizoen is zo goed als zeker weer topbasketball te bewonderen in de Topsporthal in Almere Poort. Almere Sailors, de nieuwe professionele basketbalvereniging in Almere, is er in geslaagd om een voorlopige licentie van de Dutch Basketball League (DBL) veilig te stellen. Daarmee komt een definitieve plek in de DBL voor het Flevolandse basketball heel dichtbij.

De toetreding van Almere Sailors is mogelijk omdat de DBL komend seizoen wordt uitgebreid naar 12 ploegen. Door de coronacrisis zijn de financiële instapeisen voor de aspirant-clubs een stuk lager gesteld door de bond.

In Almere kwam begin juli, na een afstemming met het DBL-bestuur, een groot enthousiasme los om te onderzoeken of toetreding tot het hoogste niveau in het seizoen 2020-2021 haalbaar was. In hoog tempo werd gewerkt om de benodigde middelen beschikbaar te krijgen. Passend bij het ontstaan van Flevoland werd de naam Almere Sailors gekozen.

Hierbij kunnen we basketball als sport goed uitdragen in de provincie. Ons doel is het bieden van een avondje uit met een echt ‘Sailors gevoel’. Uniek in Nederland.”

Geschreven door