Contract verlenging voor De Geus en Sedoc…

Tweevoudig wereldkampioen windsurfen Lilian de Geus en oud-topatleet Gregory Sedoc hebben hun contract als ambassadeur van het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) verlengd. Als ambassadeurs worden ze ingezet voor allerlei Almeerse sportevenementen en communicatie uitingen vanuit het AKT van de gemeente Almere. De in Almere opgegroeide sporters zetten zich op deze manier in voor talentontwikkeling in de breedste zin van het woord. 

“Als topsporter weet ik als geen ander dat je je talenten alleen kan ontplooien als je daarin de juiste coaching krijgt,” aldus Lilian de Geus. “Je kan nog zoveel talent hebben maar als het niet gezien en erkend wordt is het bijna onmogelijk om je te ontwikkelen. Het zien en erkennen van talent is echt stap één. Dat is niet alleen in de topsport zo maar in het gehele leven.”

“Als fysiotherapeut ben ik mij daarnaast bewust van het belang van de algehele beweegvaardigheid van kinderen. Fysiek gezond zijn en je kunnen ontwikkelen is zo belangrijk voor de totale ontwikkeling van kinderen. Ik ben dan ook echt overtuigt van een totaalaanpak waarin de ontwikkeling van het bewegingsapparaat een essentieel onderdeel vormt. Dat ik mijn bekendheid daar op deze manier als ambassadeur van het AKT voor in kan zetten, juist in Almere waar het voor mij allemaal begonnen is, vind ik een eer. Het is iets wat ik met heel veel plezier en enthousiasme doe.”

Gregory Sedoc vult aan: “Een talent hebben om te sporten is iets bijzonders. Iets waar je zuinig op moet zijn als je daar ook iets mee wilt doen. Het is zonde als dat niet voldoende of op tijd wordt gezien of herkend. Als oud-atleet weet ik hoe belangrijk de juiste begeleiding tijdens en naar een topsportcarrière is. Daarom zet ik mij graag in als ambassadeur voor Almere Kenniscentrum Talent. Ik wil kinderen helpen zich sportief te ontwikkelen en deel graag mijn kennis en ervaring in de hoop dat anderen daar verder mee kunnen komen.”

Almere Kenniscentrum Talent

Sinds 2017 is Lilian de Geus samen met oud-hordeloper Gregory Sedoc als ambassadeur verbonden aan het AKT. Het AKT is vanaf de oprichting in 2015 uitgegroeid tot een centraal onderdeel in het gemeentelijk sportbeleid van Almere. Het doel van het AKT is het ontwikkelen en herkennen van (top)sport- en beweegtalent, op basis van wetenschappelijk gevalideerde kennis en methodieken.

De Geus en Sedoc

Lilian de Geus is gespecialiseerd in de RS:X-klasse windsurfen. Zij werd Europees Kampioen in deze categorie in 2019, en behaalde de wereldtitel in 2018 en 2020. Nu traint ze voor de Olympische Spelen in Tokyo. Gregory Sedoc won in 2007 de Europese indoorkampioenschappen hordenlopen in Birmingham op de 60 meter horden. Hij nam driemaal deel aan de Olympische Spelen. In 2009 behaalde hij het Nederlands record op de 60 meter horden indoor.

Bron: Almere nieuws.

Geschreven door