Snel meer miljoenenhuizen in Almere

Het aantal woningen in Almere dat bij verkoop een miljoen of meer moet opbrengen is in 2020 met bijna de helft toegenomen. Vorig jaar werden in het hele land fors meer huizen meer dan een miljoen waard.

Ruim een jaar geleden waren 60.000 woningen in het hele land minstens een miljoen euro waard; een jaar later is dat meer dan 84.000. Het blijkt uit onderzoek van Calcasa. Het zijn vooral steden buiten de Randstad waar veel huizen duurder zijn geworden of meer miljoenenwoningen gebouwd zijn.

In Almere steeg het topsegment in de woningmarkt met veertig tot vijftig procent – de onderzoekers hebben het exacte percentage niet gemeld. In de grootste delen van ons land was de groei meer dan zestig procent.

In 2019 bleek dat de woningen in de villawijk Overgooi (foto) voor zeker een kwart duurder zijn dan één miljoen. In 2018 werden daar acht bestaande huizen verkocht voor meer dan een miljoen euro.

Geschreven door