Weekblad rakelt oud Almeers drama op

In een ogenschijnlijke poging oud-burgemeester Annemarie Jorritsma in diskrediet te brengen heeft weekblad Story een oud Almeers drama opgerakeld.

In het blad van deze week schrijft de hoofdredacteur dat de zelfmoord van een ambtenaar Jorritsma “bezoedelde”. Het artikel bevat enkele storende fouten over de pijnlijke kwestie van vijftien jaar geleden.

In maart 2006 onthulde De Telegraaf de menselijke tragedie. Een gemeenteambtenaar in Haven bleek zichzelf in verband met constructiefouten die hij signaleerde, van het leven te hebben beroofd. De man liet een vrouw en drie dochters na.

Hij bleek op de hoogte van een miskleun met het woongebouw Het Kanteel in het hart van het nieuwe stadscentrum. Daarover had hij enkele keren alarm geslagen, maar dat werd genegeerd.

Ten onrechte schrijft Story dat de zaak in 2007 aan het licht kwam, een jaar na de publicatie van De Telegraaf. Bovendien wordt de indruk gewekt dat een “nationale ramp” zou ontstaan bij de opening van het winkelcentrum door koningin Beatrix. De vorstin heeft het centrum niet geopend, doch slechts het theater – een jaar en drie maanden later.

Geschreven door