Para-atlete Bouthoorn sprint naar EK-titel

Cheyenne Bouthoorn uit Almere heeft bij de Europese kampioenschappen Para Atletiek in Polen een gouden medaille gewonnen. De atlete was in de klasse T36 de snelste op de 100 meter sprint. Bouthoorn pakte de Europese titel in een nieuw Nederlands record van 14.86 seconden.

Bouthoorn: ”Toen ik in het startblok zat was mijn hoofd helemaal leeg. Tijdens de race dacht ik alleen maar aan zo hard mogelijk rennen, mijn voeten zo hard mogelijk op de grond afzetten en dan zo hard mogelijk door de finish lopen. Ik wilde sowieso in de veertien seconden lopen. Toen ik over de finish kwam stond er eerst een tijd van 14.89 op het scorebord. Dit werd later gecorrigeerd naar 14.86 seconden. Ik ben erg blij met dit Nederlands record!”

Eerder al brons
Eerder deze week was Bouthoorn met een bronzen medaille al succesvol op de 200 meter. Bouthoorn heeft voor de 100 meter en de 200 meter de Olympische limiet al gelopen. Toch is het nog niet zeker of Bouthoorn inderdaad voor de Paralympische Spelen wordt aangewezen. Hierover krijgt ze op 15 juli uitsluitsel.

Geschreven door