Almeerder Raymond van Ewijk komt op voor onderzoek naar Post-Covid.

Hieronder de ervaring en beleving van Almeerder Raymond van Ewijk die zich volledig inzet om Covid tegen te gaan.

“Mijn naam is Raymond van Ewijk, 57 jaar en afkomstig uit Almere. 

10 jaar geleden ben ik getroffen door een hartinfarct. Gelukkig ben ik daar goed van hersteld. Daar ging wel wat actie aan vooraf, maar door een verandering van mijn levensstijl kwam ik er weer bovenop. Dit jaar heeft het coronavirus ook mij beetgenomen. Al met al ben ik twee maanden uit de running geweest, hierbij hebben de lessen uit het verleden mij geholpen met het herstel.

Om mij heen zie ik dat reeds meer dan 100.000 mensen in Nederland langdurig zijn uitgeschakeld ten gevolge van het virus. Daarnaast is er nog veel onbekend over het lange termijn effect van een corona besmetting.

Deze persoonlijke ervaringen dreven mij ertoe me in te willen zetten voor het goede doel en zo anderen te helpen. Dit goede doel moest als thema corona, hart en longen hebben. Op zoek naar een passend doel ben ik uitgekomen de Erasmus MC Thorax Foundation, vanuit deze foundation wordt onderzoek gedaan naar het effect van corona op hart en longen. Op de site https://thoraxfoundation.nl/effect-van-het-covid-19-coronavirus-op-het-hart-en-de-longen/ vindt u alle informatie over dit onderzoek.

Om mij in te zetten voor dit doel en als fervent wandelaar bedacht ik de Tour d’Almere, een sponsorloop van 50 kilometer door en rond Almere. Deze uitdaging ga ik 12 september aan.

Mijn vraag is, als ik loop, sponsort u mij? Ik ben u dankbaar en samen met mij de Erasmus MC Thorax Foundation en de vele mensen die wachten op een remedie voor hun klachten. Ik ga die dag alleen lopen, maar als u mee wilt lopen bent u van harte welkom! Misschien bedenkt u zelf dan ook wel actie om geld op te halen. Op mijn Facebook en Instagram pagina vertel ik over de route, hoe u zich op kunt geven om mee te lopen, hoe u een eigen actie voor die dag bedenkt en andere soort informatie. Ik kijk erg naar de 12e september uit en ben al volop in training “.

Raymond van Ewijk: “We gaan er mooie en onvergetelijk dag van maken!”.

Geschreven door