Moeizame winst voor ASC Waterwijk vrouwen op BFC.

Het damesteam van Waterwijk heeft de eerste winst binnen. Tegen BFC won de ploeg van trainer Victor Pourchez. Vorig jaar waren er 8 spelers die het team gingen verlaten. 5 spelers maakten de overstap naar Real Sranang en 3 spelers stopte met voetbal. Inmiddels is het team naar volle tevredenheid weer compleet gemaakt met voornamelijk versterking van buitenaf. De eerste bekerwedstrijd tegen de vrouwen uit Hoofddorp werd verloren waarbij de zwaarbevochten 0-1 voorsprong in de laatste 10 minuten werd omgezet het verlies van 2-1.

Winst geproefd

Nu waren de dames van BFC op bezoek en die hadden vorige week de winst geproefd met een overwinning op DSS (2-0). De wedstrijd begon moeizaam,vaak  simpel balverlies deed geen goed aan het spel van de Waterwijkers.. Het was duidelijk dat aanvallend BFC vooral op de snelle buitenspelers hadden ingezet en Waterwijk het van de combinaties moest hebben. Zo wist BFC twee keer de lat te raken en aan de zijde van Waterwijk mist de bal na een paar mooie combinaties het doel. Het was een zwaar bevochten strijd die vooral op het middenveld werd uitgevochten en beide teams veel loop werk moesten verrichten.

Vermoeidheid

De  vermoeidheid in het team was duidelijk te zien en werd er gewisseld. Twee vleugelspelers die het laatste duwtje moest geven werden ingezet,aangezien de laatste 15 minuten er vooral op de helft van BFC werd gespeeld. Het was de nieuw ingebrachte Tatiana Fernandes die in de 92e minuut na een voorzet van aanvoerder Britt Kater de bal achter de doelvrouw van BFC wist te schuiven. Dit was voldoende om de eerste thuiswedstrijd winnend af te sluiten.