Waterwijk vrouwen onderuit tegen koploper Real Sranang

In Amsterdam was het in de 3e Klasse A de nummer 4 van de ranglijst Waterwijk tegen de nummer 1 Real Sranang. Er was veel publiek gekomen om een mooie wedstrijd te aanschouwen. Beide teams waren bereid de strijd aan te gaan en dat was gelijk duidelijk vanaf het fluitsignaal.

Het tempo lag in de eerste 10 minuten aan beide teams wat laag . Maar hoe verder de minuten weg tikte hoe meer duels er kwamen en er speldenprikjes werden uitgedeeld. Maar voornamelijk werden de duels op het middenveld uitgevochten. 

Wissels

Trainer Pourchez was genoodzaakt in de eerste helft al twee wissels toe te passen in de 22e minuut was het Anissa Aktaou die niet verder kon en werd vervangen door Romaissa Belkaid en vlak voor het verstrijken van de eerste helft was het Britt Kater die met een blessure het veld moest verlaten en werd vervangen door Tessa Farenhorst. Real scoorde nog voor de rust de 1-0 en dat was ook de ruststand.

Kansen

Na de rust was het Real die de snelle buitenspelers in stelling bracht en gelijk een aantal kansen wist te creëren. Het werd dan ook niet veel later 2-0 voor de koploper en liep Waterwijk achter de feiten aan en had alle moeite om het spel te maken en toen de thuisclub ook nog 3-0 binnen schoot was het duel gespeeld. Nog was de koek niet op en scoorde men ook nog de 4-0 en 5-0. Het team uit Almere bleef ondanks deze  achterstand voetballen voor een beter resultaat.Het was dan ook Yvette Raaijen die de schade van de Almeerders wist te beperken en in de 74e minuut een schot loste op het doel van Real en de verdiende tegentreffer scoorde. In de 86e minuut werd een vrije trap toegekend aan Waterwijk en wist Saskia Vermeulen van zo’n 25 meter de bal in de kruising te draaien en zette daarbij de eindstand op 5-2.

Trainer Victor Pourchez “ Ik was ondanks deze nederlaag tevreden over de inzet van mijn team en ook bij tegenslagen die we te verwerken kregen bleven voetballen.  Het einde van de competitie nadert maar we willen tot het einde blijven knokken voor de punten “.

Geschreven door