Waterwijk zondag start sterk in eerste competitieduel.

In de zondag vierde klasse is ASC Waterwijk goed van start gegaan. De ploeg van Geruillo Koenders wist haar eerste competitie duel winnend af te sluiten. Op eigen veld won men met 2-0 van Ardahanspor. 

Sterk aan de bal

De Almeerders begonnen sterk en hadden veel balbezit en liet de tegenstander dan ook niet in de wedstrijd komen. Er waren diverse kansen maar deze werden eerst nog niet in doelpunten omgezet mede door de stugge verdediging van de gasten. Later in de eerste helft wist men toch tot scoren te komen toen Sem de Kleine Snuverink de doelman van de gasten het nakijken gaf (1-0). Hierna nog wat mogelijkheden maar voor de rust bleef deze stand op het scorebord staan.

Pressie

Na de rust nog meer pressie van de thuisclub en liep de tegenstander steeds vaker achter de feiten aan. Uiteindelijk kon de tweede goal dan ook niet uitblijven, een mooie combinatie tussen Kevin Visser en Melvin Kremer en kon Kremer de bal voortrekken en vond daar de Kleine Snuverink die daar gretig gebruik van maakte en de voorsprong verdubbelde (2-0). De gasten konden in deze fase maar weinig creëren en kon Waterwijk het duel rustig uitspelen. De stand had zeker hoger uit kunnen vallen maar de mogelijkheden die er waren wisten de Almeerders niet meer tot scoren te komen. 

Tevreden

Trainer Geruillo Koenders was natuurlijk wel tevreden met de zege maar had graag gezien dat er meer kansen benut hadden geworden. “De eerste klap is natuurlijk een daalder waard maar nu zorgen dat het vervolg nog beter is” : aldus Koenders.

Komende wedstrijd gaat Waterwijk op bezoek bij AVV Sloterdijk.

foto :aangeleverd.

Geschreven door