Forse zege Waterwijk dames. (1-8).

Waterwijk dames mocht de competitie openen tegen Kadoelen. Vanaf het fluitsignaal was het duidelijk dat waterwijk domineerde in de combinaties en Kadoelen vooral op de lange bal wilde spelen met hun snelle voorhoede. Maar ondanks de kansen die de vrouwen van Waterwijk creëerden wisten ze dit niet om te zetten in een doelpunt. Het was dan ook Kadoelen die al snel de voorsprong nam in de 11e minuut door het ongelukkig wegwerken van Waterwijk welke daardoor in het eigen doel belandde (1-0). Door het overtuigende spel van Waterwijk bleven er kansen gecreëerd worden maar wisten ze steeds de Keepster van Kadoelen niet te passeren. Maar het was een kwestie van tijd en het was dan ook Lisa Smit die in de 29e minuut het doel wist te treffen(1-1). En in de 32ee minuut was het de rechtsbuiten Beatrice Boatemah die na een mooie steekpass de het doel wist te treffen (1-2).

Overtuiging

De tweede helft begon aanvallend en met veel overtuiging aan de zijde van Waterwijk. Kadoelen werd snel onder druk gezet maar Waterwijk kwam bij balverlies weer snel aan de bal. Minder balverlies dus veel sneller in de combinaties en de omschakeling. Dit wierp al snel zijn vruchten af en het was dan ook Jaimy Rooze die in de 46e minuut de doelvrouw van Kadoelen wist te passeren (1-3). Het betere voetbal kwam duidelijk van de vrouwen van Waterwijk en dit wist Eva Posthuma in de 52e minuut te verzilveren na een mooie solo (1-4). In de 62e minuut was het Beatic die plaatsmaakte voor Geneva Neslo. Na twee minuten in het veld wist Geneva na een scherpe steekpass met een stiftbal de doelvrouw van Kadoelen het nakijken te geven. In de 77e en 84e minuut was het weer Jaimy Rooze die trefzeker was en de stand naar 1-7 wist te tillen. De eindstand werd bepaald door Saskia Vermeulen die op zo’n 35 meter van het doel werd aangespeeld en zag dat de keepster van Kadoelen ver voor haar goal stond en met een loepzuivere trap de bal in de touwen wist te jagen en daarmee met een eindstand van 1-8 de drie eerste competitiepunten naar Almere wist te nemen.

Er staat het team van Victor Pourchez een zware twee weken te wachten met 4 wedstrijden in 2 weken met aanstaande woensdagavond rivaal Real Sranang als tegenstander.