Waterwijk Vrouwen heroveren koppositie na ruime overwinning

Op een ijzige zaterdagmiddag in Almere stond de langverwachte ontmoeting tussen Waterwijk VR en Ouderkerk VR op het programma. Door een fraaie 6-0 overwinning keerden de vrouwen van Waterwijk weer terug in de koppositie van hun afdeling.

Slordig begin

Vanaf het eerste fluitsignaal domineerde Waterwijk de wedstrijd, ondanks een slordig begin waarbij het team moeite had om elkaar te vinden. Ouderkerk slaagde er niet in de fouten af te straffen, en in de 9e minuut zorgde Tanisha Louws voor een kantelpunt met een fraai schot van afstand, waarmee ze de keepster van de gasten verraste: 1-0. Na dit doelpunt raakten de dames van Waterwijk in hun element en zetten ze de gasten snel onder druk. Lisa Smit verdubbelde de voorsprong in de 15e minuut, en ondanks enkele kansen voor Ouderkerk, bleef doelvrouw Iris Bonny in topvorm en was een plaaggeest voor de tegenstander. Kirsten Steengraver vergrootte de voorsprong in de 19e minuut door een prachtige steekpass.Britt Kater zorgde met een vrije trap (4-0) en Joy Ugwa met een fraai schot voor een comfortabele 5-0 ruststand.

Meer druk

In de tweede helft zette Waterwijk de druk voort, hoewel Ouderkerk het wel probeerde en enkele goede kansen creëerde, maar  Iris Bonny wist haar doel schoon te houden,  Hoewel het tempo in de tweede helft afnam, bepaalde Meenu Bhardwaj met een prachtige treffer de eindstand op 6-0. Met deze overtuigende overwinning heroverden de vrouwen van Waterwijk de koppositie. De supporters van Waterwijk kunnen trots zijn op het team, dat met deze prestatie een krachtig signaal afgeeft aan de concurrentie.

Trainers Pourchez en Van der Zee waren tevreden over het vertoonde spel en zien de ploeg iedere week beter presteren wat veel perspectief geeft voor het verdere verloop van de competitie. Volgende week staat de stadsderby tegen Buitenboys op het programma.