Op pinpasfraude in Almere betrapt

Voor pinpasfraude is een 25-jarige Amsterdammer aangehouden die betrokken is bij foute transacties in Almere Stad.

De fraude kwam aan het licht door de aangifte van een man die per ongeluk op een website kwam die in handen is van criminelen. Via verschillende pintransacties werd hij in enkele dagen beroofd van 65.000 euro.

Die fraude werd in verband gebracht met een verdachte die onder andere bij de Mediamarkt in Stad geld uitgaf en al gearresteerd was. Deze verdachte had een pinpas waarmee al op verschillende plekken geld werd opgenomen.

Ook de tweede verdachte, die woensdag in Amsterdam werd aangehouden, wordt verdacht van phishing en is betrokken bij meerdere verdachte pintransacties, onder andere die in Almere. Tijdens zijn aanhouding zijn goederen in beslag genomen, die een totale geschatte waarde hebben van meer dan 30.000 euro. Het gaat hierbij voornamelijk om dure merkkleding.

Geschreven door