Forza Almere kan kampioenskandidaat ‘s Graveland niet afstoppen.

Op sportpark Annapark heeft Forza Almere haar wil niet  kunnen opleggen aan ś Graveland. De ploeg van Martijn Sluijk wilde de goede wedstrijd van een week hiervoor een vervolg geven maar dat stond de tegenstander niet toe.

Vanaf het begin hadden de gasten het meeste balbezit en kwamen dan ook gevaarlijk door maar goals bleven vooralsnog uit. Forza kreeg ook in deze fase een mogelijkheid maar een schot werd uiteindelijk geblokt. In de 5e minuut moest men dan toch zwichten toen een aanval over rechts met een harde schuiver werd afgerond: 0-1. Niet veel later een vrije schop voor Forza maar de doelman was attent. De gasten bleven het betere van het spel behouden en bij Forza was men vaak te slordig en gaf dat de tegenstander steeds weer de kans om de aanval te zoeken met in de 18e minuut ook met succes, een aanval via de rechtervleugel werd weer knap afgerond: 0-2. Forza kreeg voor de rust nog een paar momenten om gevaarlijk te worden maar het scoren ging de ploeg niet goed af.

Geen zuiverheid

Na de rust een feller Forza dat graag de aansluitingstreffer wilde scoren maar ook nu was de zuiverheid ver te zoeken. De gasten kregen halverwege de tweede helft mogelijkheden genoeg om de score op te voeren maar moest tot de 80e minuut wachten eer men de 0-3 kon scoren. De thuisclub kreeg in de laatste tien minuten nog twee aardige kansen maar Sylvan Speelman en Kai Willems waren niet in staat om de doelman te passeren en bleef het bij deze stand en had Forza voor het thuispubliek deze middag geen potten kunnen breken. ‘s Graveland behield met deze winst zicht op de eerste periode en koploper Wasmeer.

Forza zal komende wedstrijd tegen en bij FC Weesp zich moeten herstellen van deze nederlaag.

Assistent-trainer Wim Vinck vond de tegenstander duidelijk de betere ploeg: “ Een verdiende winst en wij waren vandaag niet in ons goede doen en zullen de draad weer snel op moeten pakken want bij FC Weesp moeten we beter presteren “.