SC Buitenboys 023 pakt titel en promoveert naar tweede divisie.

Buitenboys 023 heeft zaterdag het kampioenschap behaald in de derde divisie. Het team van trainer Dennis Verwer was heer en meester en liet er deze middag geen gras over groeien. 

Na een sfeervolle opkomst van beiden teams begon de thuisclub fanatiek aan het duel tegen FC Amsterdam. Buitenboys wilde snel zaken doen en het duel snel beslissen. Na drie minuten was het dan ook raak, na een verre inworp  schoot Tim Smit de 1-0 in de touwen. De druk van de Almeerders was groot en daar waren de gasten niet tegen opgewassen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat na 20 minuten de 3-0 op het scorebord stond. Doelpuntenmakers waren Tim Smit en Tyrell Burleson. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft was Buitenboys wederom de toonaangevende ploeg en liep men simpel uit door Giovanni van der Zaken (2x) en nogmaals aanvoerder Tim Smit die zijn derde van de wedstrijd maakte. FC Amsterdam deed nog wel wat terug en redde uiteindelijk nog de eer.

Buitenboys had nog meer in zijn mars en wist via Tom Heseding en Brandonley Gibbes nog eens tweemaal te scoren. Uitslag 8-1.

Het feest kon beginnen na een seizoen van hard werken. Een mooie beloning voor de ploeg van Dennis Verwer die het straks in de tweede divisie mag gaan proberen.

foto: De buit is binnen en worden de spelers gefeliciteerd met het fraaie resultaat

Geschreven door