Toch geen sociale huur aan Wisselweg

In de nieuwbouw op het terrein aan de Wisselweg in Stad komen geen sociale huurwoningen. Dat bleek tijdens de raadsvergadering toen gesproken werd over het complex.

Op het terrein van de onlangs gesloopte Beurs moeten bijna duizend nieuwe woningen gebouwd worden. Van der Valk Investments wil daar vier woontorens neerzetten. Tijdens de raadsvergadering bleek dat er wel 511 goedkope huurwoningen komen, maar dat die allemaal bestemd zijn voor studenten.

PvdA, Leefbaar Almere en SP hebben daarom een motie ingediend om een deel van de goedkope woningen te bestemmen voor Almeerse woningzoekenden. De drie partijen willen dat wethouder Veeningen met de bouwer gaat praten over tenminste 250 sociale huurwoningen. De wethouder wilde nog geen garanties geven voor het succes van dat plan.

Geschreven door