Floriadeparkeerterrein is echt onthutsend leeg (Column Robert Mienstra)

Op de redactie van Almere DEZE WEEK krijgt men regelmatig foto’s en filmpjes van een leeg Floriadeparkeerterrein aan de Twentsekant. Maar ja, die foto’s kunnen nep zijn en gemaakt voor openingstijd of na sluitingstijd. Tijd om zelf maar eens te gaan kijken.

Zondag 29 mei, is een mooie dag om zelf eens het parkeerterrein te checken. Ik ben er ’s middags om kwart voor één. En ik schrik me een hoedje. Zelden tijdens een evenement zo’n leeg parkeerterrein gezien.

Het Floriadeparkeerterrein zondag 29 mei om kwart voor één.

Maar, Floriadewethouder Jan Hoek zei: “Het is maar hoe je het bekijkt. Dus ik maak een foto van de auto’s. Dan lijkt met die 100 auto’s het hele parkeerterrein gevuld.

Er komt een pendelbus aangereden. Niemand stapt uit. Oké, de massa bezoekers is nog op de Floriade. Maar er staan 5 pendelbussen te wachten. In een half uur stapt niemand in. Tja, er komen ook geen bezoekers aan met de auto. O ja, daar in de verte, een Duitser. Verder is de desolate toegangsweg – nergens groen, alleen zand er omheen – angstig leeg.

Vijf pendelbussen, 3 chauffeurs en nul passagiers

Achter de pendelbussen ligt nog een parkeerterrein. Daar staan 0 auto’s. Nul.

Op dit gedeelte van het Floriadeparkeerterrein staan nul auto’s.

Onlangs hadden we er in de podcast Politiek Circus een gesprek over met raadslid Nienke Nieuwenhuizen van het CDA. Die vroeg zich af waarom we als krant meldden dat de parkeerterreinen leeg zijn. Ons antwoord was: “Wij zijn er om te signaleren, dus als het parkeerterrein afgeladen vol was geweest, hadden we dat zeker gemeld.”

Op de vraag waarom de parkeerterreinen leeg zijn, kan ik maar 1 antwoord geven: de mensen komen gewoon niet. Mijn vrouw Jessica zag deze foto’s:  “Misschien komen die 20.000 bezoekers per dag allemaal wel met openbaar vervoer.” Dat is inderdaad iets wat ik volgende week eens ga checken.

In Almere hebben we Floriadefans, Floriadefanatici en Floriadehaters. En mensen die het niets interesseert. Die zullen deze blog allemaal op hun eigen wijze interpreteren.
Ben heel benieuwd.

Geplaatst in Blog | Een reactie plaatsen

Geschreven door