Forza boekt overwinning met bijsmaak maar heeft wel nacompetitie

Forza Almere heeft in de zaterdag vierde klasse F een klinkende overwinning geboekt op FC Amsterdam. De overwinning had wel een bijsmaak doordat Sem de Vre geblesseerd raakte en wat later bleek was zijn enkel op twee plaatsen gebroken.

In het begin van dit duel ging Forza goed van start, met veel druk op de tegenstander maar grote kansen bleven echter uit. Fc Amsterdam met snelle buitenspelers wilde Forza wel verrassen maar kwamen maar sporadisch voor het doel van Quincy Ceder. Niet veel later was er de ongelukkige actie van Sem de Vre, hij kwam in botsing met een Amsterdam speler en moest dat bekopen met een forse blessure, later werd geconstateerd dat het een dubbele enkelbreuk betrof. Julian Sweet verving hem.

Verdiende voorsprong.

Forza hield druk op de tegenstander en kon in de 25e minuut na twee hoekschoppen dan ook de verdiende 0-1 scoren door Jasper Bosman. Forza ging nu door en maakte snel de 0-2 door Kai Willems die vanaf zestien meter diagonaal inschoot. FC Amsterdam moest nu echt wat proberen, want strijdde  nog tegen degradatie, maar Forza bleef rustig en hield de controle. Totdat Kai Wilms door een behoorlijke tackle op het middenveld het veld moest verlaten en Forza met 10 man verder moest. In de 43ste minuut kwam de thuisclub terug en scoorde  de 1-2.

Na de rust nog een hard schot van een Amsterdammer maar die werd goed verwerkt. In de 6de minuut wel een schot van rechts op de Forza goal en nog wel enkele kansjes van Fc Amsterdam, maar Forza hield door hard te werken stand.  In de 75e minuut  kon Forza dan toch de 1-3 maken door Sylvan Speelman. Er knakte iets bij Fc Amsterdam en Forza kon daarna vrolijk verder counteren. Ricardo de Jong scoorde dan ook in de 28ste minuut met een droge knal de 1-4 en later was Speelman nog met twee goals succesvol 1-6.