Bomencampagne betrekt inwoners bij groen

De gemeente neemt volgend jaar deel aan een campagne om inwoners bewust te maken van de betekenis die bomen kunnen hebben.

Samen met Staatsbosbeheer en een bedrijf dat bomen verzorgt gaat de gemeente bewoners uitdagen zelf aan de slag te gaan met bomen in de directe omgeving. Inwoners kunnen met een digitaal formulier data van een boom aanleveren.

Alle informatie wordt ingevoerd in een softwareprogramma dat onder andere berekent hoeveel CO2-opname, fijnstofverbinding en hemelwaterverwerking er door bomen plaatsvindt. Hierdoor wordt informatie verzameld over de bomen van Almere.

Belangrijk vindt de gemeente het dat het voor bewoners zichtbaar wordt welke waarde groen in hun omgeving heeft.

Dit jaar gebruikt de organisatie voor testen en tijdens de Nationale Groendag op 27 september is er promotie voor de campagne. Aansluitend worden in Almere eigenschappen van bomen opgemeten en ingevoerd.

Geschreven door