Laadpaalleverancier in de lift

Het Almeerse bedrijf Alfen profiteert sterk van de vraag naar laadpalen voor elektrische voertuigen. Het bedrijf levert laadpalen en maakt een flinke groei door.

Bij de publicatie van de kwartaalcijfers verhoogt het bedrijf de omzetverwachting voor 2022 opnieuw van €350-420 miljoen naar €410-470 miljoen.

De concurrentie om het marktleiderschap op het gebied van elektrische auto’s is moordend. Bovendien is het de verwachting dat het steeds meer een ‘winner takes all’ markt gaat worden. Maar wie die strijd ook wint, overal waar elektrische auto’s aan populariteit winnen zijn laadpalen nodig. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de omzet van Alfen in het tweede kwartaal van 2022 verder groeide naar €110 miljoen. Dat is een stijging van 79% ten opzichte van een jaar geleden en een stijging van 16% ten opzichte van het eerste kwartaal.

Voor de langere termijn is het minstens zo belangrijk dat Alfen in staat blijkt de kosten binnen de perken te houden, ondanks voortdurende uitdagingen in de toeleveringsketens op het gebied van grondstoffen en onderdelen.

Geschreven door