Forza Almere begint goed aan seizoen en pakt driepunter.

Het is Forza Almere gelukt om de eerste drie punten binnen te halen. De ploeg van trainer Sander Schoonderwoerd versloeg Kockengen met 1-2.

Het begin van de wedstrijd had de thuisclub wat meer balbezit maar echte kansen kreeg Kockengen ook niet in deze fase. Later kwamen de Almeerders veel beter in de wedstrijd en kreeg men ook wat mogelijkheden. Een schot van Sylvan Speelman en Ricardo de Jong leverde echter geen goal op. Even later was er een schot van Kockengen dat op de lat belandde. Forza was dus toch gewaarschuwd. Toch was Forza iets gevaarlijker en in de 32ste minuut had Ricardo de Jong een leeg goal voor zich, maar op onverklaarbare wijze kreeg hij de bal er niet in. Het bleef tot de rust dan ook doelpuntloos.

Omzettingen.

In de rust wat noodgedwongen omzettingen bij Forza en liep het een stuk beter.  Binnen 8 minuten kreeg Kai Willms diverse kansen. Eerst een schot schuin vanaf de 16 wat net niet krachtig genoeg was, toen een 1 op 1 kans die de keeper knap wist te redden maar de derde inzet was via binnenkant paal raak: 0-1. Forza behield een overwicht en kwamen er nog meer kansen In de 60e minuut brak Sylvan Speelman door en was alleen op weg naar de keeper toen hij door de verdediger van Kockengen op randje 16 meter werd onderuit gehaald. De verder goed fluitende scheidsrechter zag hier echter niets in en gaf een vrije schop randje 16 die door Ricardo de Jong net werd over geschoten.

In de 41ste minuut werd eindelijk toch de 0-2 gescoord, en snelle uitbraak over rechts van de  ingevallen Yaniro Elmont werd door hem fraai voor gegeven en afgerond door Raheem, die op de juiste plek stond om de bal van dichtbij binnen te schieten.

Aansluitingstreffer.

Kockengen drong nu  nog meer aan en moest Forza ver terug. In de 94e minuut werd dat nog beloond toen men uit een vrije trap de 1-2 scoorde maar verder liet Forza het niet komen. Bij Forza vond men het een verdiende 1-2 overwinning en vooral ook belangrijk dat de doelpunten door anderen spelers gemaakt werden en dat alle invallers prima hebben bijgedragen aan deze overwinning.

Volgende week speelt Forza op eigen veld tegen de Vecht.