Forza Almere kan HDS niet verrassen in bekerduel.

Het Almeerse Forza heeft de tweede bekerwedstrijd niet winnend af kunnen sluiten. De ploeg van trainer Sander Schoonderwoerd moest uiteindelijk met ruime cijfers het onderspit delven tegen HDS en verloor met 5-2.

Forza kwam vrij snel al op voorsprong in dit duel toen slordig balverlies van de thuisclub werd afgestraft door Sylvan Speelman: 0-1. Lang kon daar niet van genoten worden want in de 6e minuut speelde een Forza speler de bal fout in met alle gevolgen van dien en kon  de spits van HDS dankbaar profiteren: 1-1.

Kopdoelpunt.

Nog geen 2 minuten later werd onnodig een corner weggegeven door door Forza en HDS scoort hier uit met een strakke kopbal de 2-1. HDS was de meest aanvallende ploeg en kreeg nog meer kansen maar hier werd nog niet uit gescoord. Forza beet nu even van zich af en wist weer door Speelman te scoren en was de stand weer gelijk.  Forza kreeg niet echt grip op het spel van HDS dat soms gevaarlijker was.In de 19de minuut ging het weer mis door een snelle aanval van HDS die na een steekpass  langs Forza-doelman Quincy Ceder geschoten werd: 3-2.Hierna wat meer evenwicht tussen beiden partijen maar slechts wat kleine mogelijkheden voor Forza. In de 34ste minuut werd een aanval van HDS nog eens  effectief afgerond: 4-2.

Mooie redding.

Na de rust werd het spel van Forza wel beter en werden de spitsen wat beter bereikt, maar in de 53e minuut kreeg HDS toch weer een grote kans, maar deze werd wel weer heel goed gepakt door Quincy Ceder. Nog geen minuut later was het echter toch weer raak: 5-2.  Forza bracht nog drie nieuwe spelers binnen de lijnen maar dat leverde geen goal meer op. Door deze nederlaag heeft Forza nog een klein kansje om door te gaan in de beker maar dan moet er a.s. zaterdag wel gewonnen worden van Odijk

foto: Brenda Koster.

Geschreven door