Forza Almere stuurt de Vecht puntloos weg en is mede koploper.

Na de winst vorige week bij Kockengen wilde Forza in eigen huis tegen de Vecht graag ook de winst pakken wat de ploeg van Sander Schoonderwoerd dan ook lukte al ging het moeizaam. Uiteindelijk werd de wedstrijd met een 4-3 winst afgesloten.

Doordat doelman Quincy Ceder ziek was stond Ricco Koster deze wedstrijd onder de lat bij Forza. Al in de 2de minuut wist Sylvan Speelman zich vrij te spelen en kon passen naar  Ricardo de Jong die vanaf 16 meter feilloos binnenschoot :1-0. Mooi begin, maar direkt sloop het gemak in de ploeg en dat werd in de 8ste minuut afgestraft door de Vecht :1-1.

Scoringspositie.

In de 20ste minuut kwam Sylvan Speelman voor Forza in scoringspositie maar kon net niet afronden. Kort daarna een voorzet van de Vecht van rechts die net niet geraakt werd door de spits. In de 30ste minuut nog een goed afstandsschot van  Sem Molhuizen maar zijn inzet kon maar net uit de kruising getikt kon worden door de doelman van de Vecht. De ruststand was derhalve 1-1.

Knappe goal.

Na twee minuten in de tweede helft maakte Ricardo de Jong zichzelf op rechts goed vrij en wist een mooie pass af te leveren waarna Speelman knap afrondde:2-1. Even later een aardige kans voor Yousoef Lallouchen maar het werd geen goal. Forza bleef het beste van het spel houden en kreeg meer kansen, Sylvan Speelman brak door op links, was niet zelfzuchtig en gaf de bal aan Yaniro Elmont, die vrij kon inschieten, maar met een uiterste redding wist een de Vecht verdediger de bal van de doellijn te halen. Hierna een feller de Vecht en kwam Forza onder druk te staan maar achterin bij de Almeerders was doelman Ricco Koster attent. Uiteindelijk wist de Vecht uit een scrimmage toch te scoren en dat gaf de ploeg natuurlijk nog meer moed. Er gebeurde van alles, een speler van de Vecht die er met een pittige blessure vanaf moest, kramp en best wel wat overtredingen over en weer.

Weer Speelman.

Toch kwam Forza goed terug en maakte Sylvan Speelman de 4-2 , maar nog gaf de Vecht het niet op en wist uiteindelijk de 4-3 te scoren. Verder kwam men niet en was de zege binnen voor de Almeerse ploeg en voegde men zich in het rijtje van koplopers in hun klasse.