FC Almere pakt tweede overwinning.

In de derde klasse C heeft FC Almere de tweede zege op rij geboekt. De Almeerders waren zeer gemotiveerd en vochten voor elke meter. Uiteindelijk werd dit dan ook beloond door een 1-2 overwinning op DOSC.

Gelijkwaardig.

De twee teams begonnen gelijkwaardig aan de start en wilde zo snel mogelijk de score openen. In de 9e minuut kreeg Almere net buiten de  “zestien”een vrije schop  maar de inzetr van Kelvin Hogendoorn werd fraai gekeerd door de DOSC doelman. Even later een kans voor de thuisclub maar het schot belande op de lat. Het spel ging op en neer en was Almere dicht bij een strafschop toen Sherwan Mustafa werd gevloerd maar de arbiter zag daar niets in. In de 34e minuut nog een poging van Hogendoorn van Almere maar de doelman redde voor zijn ploeg maar in de rebound was Mustafa attent en scoorde de 0-1 voor de Almeerders. Dit was ook de ruststand.

fraaie redding.

In het tweede bedrijf was er al snel een kans voor DOSC maar Almere-doelman Arno Copier redde bekwaam. Almere herpakte zich en kwamen er ook mogelijkheden maar doelpunten bleven uit. DOSC kwam in de 63e minuut toch op gelijke hoogte toen de scheidsrechter van dienst DOSC een strafschop gaf nadat Arno Copier de bal wilde oprapen maar een speler van DOSC voor de doelman langs liep en viel en vond de arbiter dit een overtreding en lag de bal op de stip en dat betekende de 1-1.

Hierna domineerde Almere wel de wedstrijd en kreeg nog wat kansen maar dit leverde vooralsnog niets op. Dat gebeurde in de 85e minuut wel door Bas Overweel die Almere van afstand de bal over de DOSC-doelman schoot en Almere hiermee op voorsprong zette: 1-2. Hierna nog spannende momenten maar de winst ging mee naar Almere en deed men goede zaken.  Trainer Sandor Augustijn prees zijn ploeg voor de uitstekende inzet maar zag ook nog wel wat punten wat verbeterd kunnen worden. Maar de twee overwinningen op rij deed hem goed.

foto boven: Sherwan Mustafa werd onderuit gehaald maar de arbiter zag daar niets in.

foto: Remco Fens.

Geschreven door