Drie jaar cel geëist voor aanslagen op winkels

Tegen een 21-jarige Almeerder heeft het Openbaar Ministerie drie jaar celstraf geëist voor zijn rol bij een reeks aanslagen op Poolse supermarkten in Nederland.

Er staan vijf verdachten terecht, vier uit Amsterdam plus de Almeerder. De officier van justitie benadrukte dat de mannen bij elke aanslag ontzettend veel schade hebben aangericht, er bij drie explosies sprake was van levensgevaar voor personen en door hun acties voor veel angst is gezorgd bij de directe slachtoffers en in de samenleving.

De zaak draait om vijf aanslagen met explosieven die in een korte periode achter elkaar plaatsvonden bij vier Poolse supermarkten. De Almeerder bracht ruim twee jaar geleden een andere verdachte naar Aalsmeer waar een explosie werd veroorzaakt.

De politie is naar aanleiding van de ontploffingen een grootschalig onderzoek gestart. Het gaat om een gecombineerd onderzoek van de politie eenheden Noord-Holland en Amsterdam. Door recherchewerk is het gelukt om de verdachten te identificeren en aan te houden. De vijf mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de gepleegde aanslagen in wisselende samenstellingen.

Geschreven door